Udflugt til Vic i Spanien

23 forventningsfulde medlemmer var mødt op en lidt råkold og fugtig morgen kl 9.30 foran Hotel Neolous i Boulou. Her steg vi ombord i en yderst bekvem bus og turen gik først sydover dernæst vestover for at ende i Vic, hovedstaden i regionen Osona i Catalonien.

2

Vi havde først en times tid for os selv til at slentre lidt omkring eller drikke en kop kaffe – hvad man nu havde lyst til. Kl. 12 mødtes vi ved turistkontoret hvor vores guide Eli ventede os. Hun tog os med rundt i den historiske bydel og fortalte engageret og meget forståeligt om byens historie. Mange kulturer og religioner har holdt til her igennem de sidste 2000 år og det er der spor af overalt. Den store markedsplads er et af byens ældste steder – fra omkring 100 e.k.- den er grusbelagt og der har aldrig været været fliser eller anden belægning. Turen gik blandt andet forbi rådhuset, det romerske tempel og katedralen. Alle steder med en spændende fortid. Vi stiftede også bekendtskab med maleren Josep Maria Sert (1874 – 1945), der er repræsenteret på rådhuset og i katedralen, hvor han også ligger begravet. Nogle enorme og dramatiske malerier af stor skønhed. 

Efter rundvisning gik turen til byens bedste restaurant DiVicnus, hvor vi nød en dejlig treretters menu ledsaget af liflig vin. Herefter var det rart at kunne sætte sig op i bussen og lade sig transportere tilbage til Frankrig i ro og mag.

Flere billeder fra turen kan ses her!