Vinsmagning på Terra Remota

 


 

En veloplagt flok på 22 danskere var mødt op kl. 11 på den spanske vingård Terra Remota, der er fransk ejet.

Vistartede med en rundvisning i den til området specielt arkitekttegnede (og prisvindende) vingård. Alt i beton og moderne stil. Produktionen ligeså. Men så stopper moderniteten også. Man har valgt at indrette produktionslokalerne således at vinen kunne laves efter de gamle metoder. Intet maskinelt – så godt som alt er håndforarbejdet. Det er der kommet nogle spændende lokaliteter ud af – og vi skulle sidenhen få at smage om indsatsen havde båret frugt.

Et imponerende sted der vidner om, at der er tænkt over alt – ned til den mindste detalje. Og alt i respekt for traditionen og det ædle produkt.

Efterfølgende fik smagt på terra Remotas udvalg. Vingården i sin nuværende form er ikke gammel – den startede i 2006. Men den har været et familiforetagende tilbage fra før borgerkrigen. Det er barnebarnet af den oprindelige grundlægger, der nu driver det sammen med sin franske gemal.

Vi fik smagt på den lokale rosévin, samt de 4 røde vine. Dejlige vine af en høj kvalitet. En enkelt af dem også til en høj pris: 50 € for en flaske!

Derefter blev vi sendt ud i det grønne, en lille pinjelund 5 minutter fra vingården, hvor der ventede os pic-nic kasser fyldt med spanke lokale lækkerier. Skinke, paté, pølse os, tomater, brød, olivenolie. Alt delikat indpakket i rustikt papir og hældt på fine små krukker eller glas. Det hele naturligvis ledsaget af stedets vine.

De fleste var vist enige om, at så bliver livet ikke meget bedre! Af billederne fremgår det også, at vejret i den grad var med os!