Beretning fra formanden

Kære Medlemmer.
Så nærmer påsken sig og med den tiden for den årlige generalforsamling, som vi endnu en gang må aflyse på grund af Corona.
Jeg må indrømme, at det er en ”flad” og mærkelig fornemmelse at sidde her og skrive lidt om året, der gik, i den korteste formandsberetning, jeg endnu har skrevet.

Der har været et arrangement, nemlig i februar måned, hvor Nils Chaillet havde planlagt et besøg på Mindemuseet i Rivesaltes. Der var 27 fremmødte. Nils Chaillet havde lavet en del research om de 70 år i Frankrigs historie, som man vist ikke er særlig stolt over, og ud fra det manuskript fortalte han om de tragiske ting, der skete under den spanske borgerkrig etc. Under mødet kunne man nyde et glas muscat. Bagefter kunne man selv gå lidt rundt i museet, hvorefter medlemmerne kørte til Domaine de Rombeau, hvor der var bestilt frokost.

Vi har haft et par bestyrelsesmøder for at drøfte, hvad vi i denne Covid situation kunne gøre. Reelt ingenting. Kun vente på, at vores regering i Frankrig lukker op og det samme med regeringen i Danmark. I den seneste tid har vi dog hernede haft det rimeligt åbent. Alle forretninger har kunnet holde åbent, kun cafeer, bistroer og restauranter skulle holde lukket. Stadigvæk frarådes rejser både ind og ud af Frankrig og det samme gælder Danmark. – Vi må i sandhed håbe på, at de forskellige lande i Europa snart kan melde, at størsteparten af indbyggerne er blevet vaccineret. Men det kræver naturligvis, at landene kan blive enige om, hvilke vacciner, der er brugbare! Set fra min stol, går det alt for langsomt med at få vaccinerne frem til landene.

Og så er det jo spændende, om det vedtages, om man skal have et vaccinationspas, så rejser mellem de europæiske lande kan gå mere smertefrit og, at vi ikke hele tiden skal præsentere en PCR test.

Anni Hansen har lavet regnskabet for 2020, men påpeger, at det ikke er revideret, idet revisor og Anni ikke har kunnet mødes på grundet restriktioner i forbindelse med Covid. Men det går nu nok alligevel. Det er ikke mange poster, der skal gennemgås. Det ureviderede regnskab er vedlagt og kan ses her: Regnskab 2020.

Og så har Anni bedt mig erindre om, at dette år er kontingentfrit.

Nils Chaillet har atter skriblet lidt om nyhederne hernede, så der er også et Medlemsnyt vedhæftet. Alt har jo i den grad handlet om Covid-19, så det er ikke de store artikler, han har kunnet fremtrylle.

Den 20. januar mistede vi vores mangeårige medlem, Elly Roland Hansen. Det er tidligere omtalt, men i mit referat plejer jeg at nævne de evt. afdøde medlemmer i vores forening, så vi kan holde 1 min. stilhed. Det er så op til enhver personligt, om man vil sende hende en tanke og mindes hendes altid gode humør trods meget besvær rent fysisk i de seneste år.

Bestyrelsen har besluttet at fortsætte uændret, så der er ingen valghandling.
Om det bliver muligt i løbet af sommeren af afholde en generalforsamling vil tiden vise. Vi skal nok melde ud, så snart lejlighed sig byder.

Bestyrelsen ønsker alle medlemmer en dejlig sommer og håber på et gensyn i løbet af året. Pas på jer selv .

Formanden