Nyt fra Union Danoise

Den 29. april holdt Emmanuel Macron en tale ”til folket” vedrørende åbningen efter den tredje bølge af Corona-virus.
Denne skal foregå i fire trin således:

Trin 1: 1. til 3. maj 2021
Restriktionerne omkring rejser inden for Frankrig ophæves, og man kan nu frit bevæge sig rundt i landet uden attestationer.
Kollegier og gymnasier åbnes med begrænset elevtal

Trin 2: 2. maj
Gældende udgangsforbud ændres fra kl. 19 til kl. 21 og stadig indtil kl. 06 om morgenen.
Butikker, udeserveringer, museer, bio- og teatre åbner igen, men med begrænset antal besøgende.
Det er tilladt at samles i grupper op til 10 personer.

Trin 3: 3. til 9. juni
Udgangsforbuddet ændres til at gælde fra kl. 23 til kl. 06.
Caféer og restauranter må åbne, men med max. 6 personer ved hvert bord.
”Sportshaller og gym” åbner igen og ”kontakt-sport” kan udøves ude i det fri og individuel sport i haller.
Det bliver muligt at tage imod 500 personer ved kultur- og sportsarrangementer på betingelse af, at disse kan fremvise vaccinationspapirer.
Udenlandske turister er velkomne til Frankrig, hvis de kan fremvise vaccinationspas.

Trin 4: 30. juni
Udgangsforbud aften og nat ophæves
Begrænsningerne i antal besøgende gæster i alm. lokaler ophører, dog med bibeholdelse af afstand og nugældende regler for at mindske yderligere smittespredninger.
Der bliver mulighed for at deltage i ”events” med op til 1000 besøgende både i det frie og i lokaler, hvis man kan fremvise vaccinationspapirer.
Diskoteker må atter åbne.
Præsidenten ønsker, at alle franske borgere fra den 19. maj trinvis skal finde tilbage til ”l’art de vivre à la francaise” (den franske levemåde).
Der findes stadig ikke noget nyt om, hvornår restriktionerne om at samles i større grupper, at bære mundbind mm. bliver ophævet.
Indenfor hver ny etape kan myndighederne ”trække i nødbremsen” og standse de planlagte lettelser i de områder, hvor virus stadigvæk cirkulerer med mere end 400 tilfælde pr. 100.000 indbyggere.

For vaccinationerne gælder det nu, at alle over 55 år kan bestille tid til vaccination. Fra og med den 15. maj sænkes alderen til at gælde for folk over 50 år, og den 15. juni kan alle over 18 år bestille tid til vaccination.

For alle over 18 år gælder, at har man en alvorlig sygdom kan vaccination bestilles fra og med 1. maj. Der bestilles tid på sitet: www.doctolib.fr eller på app’en: TousAntiCovid

Håber, at denne lille meddelelse kan kaste lidt lys over den nuværende situation.
I skrivende stund ser det ud til, at vi måske kan afholde en generalforsamling i løbet af sommeren. Vi vender tilbage med nærmere information.
Indtil da, ønsker bestyrelsen vore medlemmer en god sommer og håber, at alle har det godt og ikke er ramt af virus-sygdommen.

Mange hilsner fra bestyrelsen