Foreningen

Union Danoise er en forening for danskere som er bosiddende i eller har anden tilknytning, f.eks. feriebolig, til departementet Pyrénées Orientales eller det sydlige Languedoc. Foreningens aktiviteter er primært af social og kulturel karakter og den har i dag (2016) ca. 180 medlemmer.

På årsbasis arrangeres 7-8 sammenkomster for medlemmerne såsom udflugter, foredragsmøder, julefest etc. Hvert år i påsken afholdes den ordinære generalforsamling. 4 – 5 gange årligt udkommer vores medlemsavis Medlemsnyt.

Foreningen er upolitisk og beskæftiger sig ikke med egentlig rådgivning, men henviser gerne til specialister og udbydere af serviceydelser, bosat i området. Foreningen har også samlet en række links til offentlige myndigheder og andre instanser, som kan være til hjælp i det daglige.

Endelig formidler foreningen gerne kontakt mellem medlemmerne, fx hvis disse ønsker at købe eller sælge indbo eller andet i medlemskredsen. Her vil man også kunne finde informationer om fritidsinteresser, gode afprøvede udflugtsture og spise- og overnatningssteder.