Sommerudflugt til Le Somail – og sejltur på Canal Midi

Solen var barmhjertig og holdt sig i baggrunden, da 33 medlemmer mødtes kl. 10.30 i landsbyen Le Somail, som huser en lille havn ved Canal Midi. Her gik vi ombord på en fin flodpram og blev sejlet ud på Canal Midi, medens vi fik historien om dens tilblivelse – først på fransk af vores bådfører – og derefter formidlet fornemt på dansk af Paulli Martin. Det er et malerisk sceneri på hele turen, med høje plataner, sivskov, smukke flodpramme og husbåde der ligger langs kanalen og indimellem udsigten over Corbieres bølgende landskab.

Et stykke nede af kanalen skulle vi gennem en sluse og fik her på tætteste hold demonstreret, hvad sådan en kan. En meget gammel teknik – men det bliver den ikke mindre imponerende af. Når vandet vælter ind i slusen og båden hæver sig 2 meter på nogle få minutter, er man lige målløs.

Turen gik herefter tilbage mod Le Somail – vi passerede smukke broer undervejs, og der blev vinket flittigt til os fra forbipasserende til lands og til vands og på hesteryg 🙂

Vel tilbage i Le Somail kunne vi sætte os til bords på Auberge du Somail, som havde dækket op og serverede salat med varm gedeost som forret, lammekoteletter og entrècote som hovedret -ledsaget af vand, kølig hvid- og rosévin samt rødvin og en kop kaffe til at slutte af på.

Tak for en dejlig dag!